Nosaltres

NOSALTRES

HISTÒRIA COLLITA DE L’AVI PIÀ

L’Avi Cipriano (l’avi Pià), va venir a Catalunya des de “LAS HURDES”  a la dècada dels anys cinquanta. Va venir a treballar, ja que en el poble on va nèixer, no hi havia res més que oliveres per fer l’oli per casa, horts de 4 pams en parets de muntanya escarpades, i cabres que pasturaven soles per aquells boscos.

Un cop instal·lat a Valls ( Alt camp) va trobar feina, i feia hores, moltes hores, per tal de fer realitat el seu somni de tenir un tros de terra on poder cultivar el seu propi hort i trobar la qualitat de vida que va venir buscant.

I ho va aconseguir, a finals dels anys seixanta, va comprar mitja hectárea de terra al terme municipal del Pla de Santa Maria, era un tros d’oliveres arbequines centenàries amb poca terra i molta pedra, però la poca terra que hi havia era molt bona. 

Dos anys després, el seu veí de tros volia vendre’s la finca i ell li va comprar fent una hectàrea sencera.

Anys després el seu fill més gran, li va dir al seu pare que volia ser granger. I van montar una granja de porcs en aquell tros de terra. Això sí, respectant totes i cada una de les oliveres que hi havia. Si en algún lloc en feia nosa alguna, s’arrencava i es transplantava on no fés nosa. 

Varen construir una masia junt a la granja en la que hi va viure el fill de l’avi Pià, el Bienve, amb la seva dona i els seus dos fills. I aquella hectárea que havia comprat el seu pare, ara era la seva llar.

Un d’aquests dos fills del Bienve, el Sergi, ha heredat aquesta passió per l’agricultura i des de ben petit ha mostrat interès per totes les feines del camp. Mostrava tant d’interès en el seguiment del cultiu que van decidir ampliar la finca familiar, adquirint les terres dels veins que volien vendre al seu voltant. La finca que ara ja comptava amb 5 hectarees, convinaba oliveres centenàries amb oliveres de nova plantació. El Bienve va començar a comercialitzar el seu propi oli sota el nom consensuat amb la familia, l’oli de la collita de l’avi Pià i el va començar a vendre entre els veïns, gent de Valls, i alguns amics que n’hi demanaven.

La passió del Sergi pel camp i el cultiu de la terra va anar creixent, tan és així, que per tal de millorar els seus coneixements va decidir especialitzar-se i anar a estudiar Enginyeria Agrónoma, tot i tindre molt clar que el seu futur era continuar amb l’elaboració del seu propi oli i cuidar les oliveres tot i millorant i actualitzant les tècniques del cultiu amb els seus innovadors coneixements.

Finalitzada la seva etapa universitaria, va emprendre les rendes del negoci agricola de la familia i ja comptava amb 15 hectarees d’oliveres i 20 d’avellaners. Tenia la seva marca d’oli, COLLITA DE L’AVI PIÀ i venia a comerços, restaurants etc.

Actualment, el Sergi, casat i amb dos fills, és el gerent de la seva propia empresa familiar, sota el nom d’EXPLOTACIONS AGRÍCOLES MARTWINS SL., dedicada a l’explotació i transformació de productes agrícoles, principalment avellanes i olives, tant de terres propies com d’arrendaments. 

L’oli d’aquestes varietats d’oliveres centenàries nodrides amb un clima i un sòl particular i la forma delicada de la seva cura i la innovació per elaborar de forma sostenible els olis d’oliva verge extra són el secret d’aquest oli.

Iniciada recentment la venda online, podeu tastar l’oli quan vulgueu!

Podreu tastar oli d’oliva arbequina verge extra, també podreu tastar l’exquisit oli extret de l’olivera menya i recentment s’han plantat oliveres de la varietat frantonio que molt aviat també podreu deleitar.

Seguiu-nos a les nostres xarxes per estar al dia sobre les novetats i productes que anirem incorporant.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad